kunstje

kunstje

maandag 7 oktober 2019

Uiltje met speeldoos, babycadeautje. Owl with music box, babypresentWeer een babyzusje! In de zomervakantie.Ik mocht haar al bewonderen en van mini sokjes voorzien.
Voordeel van juf zijn in de onderbouw, dan worden er nog wel eens kleine broertjes en zusjes geboren.
In overleg met grote broer had ik bedacht dat we een speeldoosje in uilvorm zouden maken.
Hoe vilt je een uil met  26 kleuters? : in delen! Het maken van kleine plukjes wol lukt ze prima, die werden op een grondvorm (ei) gelegd, en de vleugels en de "kuif"van de uil apart belegd met wol.
De voor en achterkant, de vleugels en de kuif op bubbelplastic gelegd, natgemaakt met zeepwater, opgerold en in een handdoek gerold, vastgezet met elastiek.
Hierna begint het grote rollen.
Ik had twee pakketjes, op twee kleutertafeltjes. Aan weerszijden van de tafeltjes vormden ze een rij. Er werd door de kleuters aan weerszijden van de tafel  10 keer heen en weer gerold (motoriek, tellen ) daarna sluiten deze kinderen achteraan in het rijtje aan en de volgende twee rollen 1 keer heen en weer. (leren wachten, om de beurt iets doen)
Alles bij elkaar een waardevolle les met als resultaat de onderdelen van het uiltje.
Thuis alles nog even wat verder laten krimpen, uitgespoeld en laten drogen.
Na droging het uiltje aan de achterzijde geborduurd met de naam en geboortedatum van het kindje, in elkaar genaaid met het speeldoosje er in.
De kinderen hebben een doos versierd met uilenkleurplaatjes die ze ingekleurd hadden.
Trotse grote broer mocht het pakket aan pappa, mamma en de baby geven.  Die waren blij verrast!
Het leuke is dat ik momenteel 3 kinderen in de groep heb waar we met oudere broertjes en zusjes en de klas een cadeautje voor gemaakt hebben. Ik heb dat terug laten zien aan deze kinderen. Ze vonden het heel grappig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten