kunstje

kunstje

dinsdag 24 september 2013

Stilte voor de storm......

Een beetje rustig qua posten......maar dat is schijn.... achter de schermen wordt druk het een en ander voorbereid.
Zo is er binnenkort een workshop prikken....... waar we kleine etuitjes en broches gaan maken of versieren. ( Besloten workshop) ....... is er aanstaande zaterdag een bijeenkomst van de viltclub.....en de eerste zaterdag van oktober de Landelijke spindag......
En voor al deze activiteiten moet wel iets voorbereid worden: de voorbeeldjes en instructies voor de workshop:De vezels die nog geverfd en verwerkt moeten worden voor de landelijke spindag.....
In de pan liggen de ongesponnen wol, zijde en Viscose , die allemaal heel leuk verschillende tinten krijgen van ditzelfde verfbadje met Pruim acid dye.
en een meeliftbolletje van heel mooi garen: baby alpaca met zijde...... . Van de andere helft van de streng waar geen einde aan leek te komen heb ik een (voor mij zeer grote uitdaging) Huckleberry lace sjaal gemaakt die inmiddels om de hals van tevreden eigenaresse hangt.


Zo nu en dan komt er in atelier het groene schaep iemand voor spinlessen...en tussendoor nog een gezellig swapspinfeestje........ en mijn tijd is weer helemaal vol.

Ondertussen probeer ik nog de viltdeken af te krijgen voor de viltclubbijeenkomst..... en dat zal niet meevallen, want daarvoor moeten nog behoorlijk wat metertjes gehaakt worden deze week.....
Maar......er zit schot in........ en hij wordt MOOI!
De lapjes zijn reeds een jaar in mijn bezit......gemaakt door diverse leden van de viltclub, waar ik zelf ook weer een lapje voor gevilt heb. Deze lappenswap......... was een heerlijke uitwisseling, waar ieder zo zijn eigen draai aan gegeven heeft, zowel aan het vilten van de lapjes als aan de verwerking ervan.
Ik was erg gecharmeerd van deze manier van combineren van haakwerk en lapjes, ook omdat de deken dan wat groter zou worden dan wanneer ik ze alleen aan elkaar zou naaien.
Vandaar......
wordt vervolgd.........

en ja.... dat gebeurd allemaal naast mijn ook heel fijne baan in het onderwijs..... 


1 opmerking: