kunstje

kunstje

maandag 21 augustus 2017

Tour de Fleece 2017

 Dat je pas aan het eind van de vakantie ontdekt dat je een blog niet geplaatst heb...... en dat hij toch best leuk genoeg is om dat alsnog te doen.
Dus hierbij van juli:

Het is (was) weer de tijd van het jaar, dat mannen in snelle pakjes over het asfalt razen op een stukje metaal dat ze fiets noemen...... . Uitdagingen, records en kampioenen.......

Parallel hieraan trappen de spinners en spinsters overal ter wereld op hun pedalen van de spinnewielen, laten tollen snorren of spinnen op alternatieve middelen. (stokken, spindels, de fidget spinners) Tijd van uitdagingen en wol, records en kampioenen.

Via ravelry houden onze reporters ons en elkaar op de hoogte van de kilometers, de snelheid, en in ons geval ook de kleuren, soorten  en bijeenkomsten. Want samen spinnen : ja gezellig!
Dit bericht zal in de loop der weken wat uitgroeien, tot een compleet spinverslag van mijn eigen tour de fleece.

Heb ik uitdagingen dit jaar? Zowiezo! De laatste weken van het schooljaar zijn altijd nogal volgepland.Het is zoeken naar tijdgaatjes om te kunnen spinnen. Soms kun je het een en het ander combineren. In de klas kunnen ze een hoop techniek ontdekken aan zo'n spinnewiel. Aandrijving, verbindingen, hoe werkt dat nou? Zelf proberen, het spinnewiel rond te trappen, de tol te draaien, en wie weet samen nog een draadje te maken ook.
We zijn inmiddels een aantal dagen onderweg...... De spinnewielen en tollen komen om beurten aan bod om mee te doen ( Een wielrenner heeft ook meer dan 1 fiets hoor!)
Een ander doel is om zoveel mogelijk ooit begonnen draadjes en projecten af te maken..... Dat geeft zo'n voldaan gevoel. En spinnen op vreemde gereedschappen. Dit jaar is de fidget spinner een mateloos populair item.........daar moet op gesponnen worden! Een ander jaar ooit op de garde.Een berg aan mogelijkheden.!

Kortom: wat is spinnen toch leuk........ Ik ga nu  verder met het verwerken van een mooie Suffolk vacht. Van regionale herkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten