kunstje

kunstje

maandag 5 december 2022

Landelijke spindag Woudschoten 2022 Verslagje.

jaarlijks houdt de Landelijke spingroep een Landelijke spindag. Meer weten over onze gezellige vereniging? 

Kijk eens op :https://landelijkespingroep.nl/nieuws/ Ook voor spingroepen, spinlessen, materialen en agenda van wolgerelateerde activiteiten en informatie over spinnen. 

Voor sommigen van ons begon de "landelijke spindag" (6 november jl.) al de zaterdagmiddag ervoor.

Hoewel Woudschoten kampt met een personeelsgebrek waardoor niet iedereen "in huis" kon eten, is ook dat door enkele praktische mensen opgepakt en geregeld.
 

Na het heerlijk uitgebreid ontbijt of de vroege reis, druppelde iedereen de zaal binnen.
Bij aankomst voorzien van een schaapachtig houten naamkaartje
(deze is voor de recycling he! Goed bewaren dus! ) De cadeautjes werden ook gelijk uitgedeeld: een fraaie spintol die heerlijk soepel draait in ieders favoriete kleurstelling.
Voor wie er niet bij was: ze worden/ zijn opgestuurd.

De winkeltjes werden druk bezocht en hadden een gevarieerd aanbod: van onmisbare projecttasjes tot prachtige strengen en spinwolletjes, nuttige hulpmiddelen als wolwasmiddel, kammen en kaarden. 
 

Na een heel jaar viel er uiteraard ook veeeeel bij te praten. Tijdens de (heerlijke) lunch ging iedereen daar lekker mee door. Na de lunch was er een ledenvoorleden kennisoverdracht. Een fijne informele schuif aan en kijk mee vorm. 
 

Pimmie liet zien hoe het maken van mooie rolags met handkaarden gaat, Renske draaide rolags/rolletjes van de kaardmolen en Kiki vertelde over diverse vezels die je ook kon voelen. Joke Klein zat rustig in de hal het kettingtwijnen uit te leggen en als laatste werd er door Marjan Aue dieper ingegaan op het tol spinnen.
 

Zo ontstond er een levendige stoelendans van iedereen die her en der bezig was, bijpraatte of rondkeek. 

En ja, tegen half vier was het tijd voor de spannende ontknoping  van het dunste draadje. Niet dat er enige twijfel was dat onze kampioen en inspirator op dit gebied, Jan Zandbelt, dit jaar NIET het langste draadje zou spinnen....175 meter uit twee gram! .

Maar het bestuur was voorbereid en had TWEE eerste prijzen om uit te reiken. (Echte bekers, met medaille er op) 
Dus Jacqueline Kostermans kreeg de andere met haar  55 meter uit  2 gram. Er komt een compleet lijstje met alle lengtes, maar ook vermeldenswaard was ook dat Maartje Swart uit twee gram zwartbles  26 meter, op de Russische tol met ondersteuning, wist te halen. 

Doen jullie volgend jaar ook mee? 
 

Tot slot werden door Brigitta uit naam van het bestuur, alle oud bestuursleden, waarbij dat nog niet gebeurd was, bedankt met een cadeaubon. Degenen die er niet bij waren krijgen deze opgestuurd. Op dit punt willen we de statuten aanpassen. Maar dat is voor een volgende gelegenheid.
 

Eind in zicht............. huiswaarts met nieuwe wolletjes, verhalen, technieken. 

En....... ik ben vast de enige niet die thuis niet kon stoppen met spinnen, weer helemaal geïnspireerd!
 

Groetjes,

Tineke
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten