kunstje

kunstje

zondag 5 januari 2020

Warme handjes, blauwe wantjes.......... en een adventsjaal.

Een KAL,

Dat is samen met een groep hetzelfde breien, ik heb er twee gedaan in de afgelopen maanden.
De eerste was een paar wanten, in reliƫf. Iedere week een clou om te breien, dat was bij te houden voor een druk mens als ik.
De wol heb ik een paar zomers geleden geverfd met indigo. Het is enkeldraads garen, pure wol.
Ik vroeg me af of ze niet teveel door zouden waaien. Mooie gekabelde boorden. Het patroon kwam niet helemaal tot zijn recht in dit semi solid geverfde garen.
En nee tot mijn verrassing waaien ze niet door. Ze zijn zacht en warm en makkelijk in je zak te stoppen (lees proppen)  Tijdens een wolweekendje in Haaksbergen de laatste hand aan gelegd en foto gemaakt.  Fijne wanten dus.

En zo krijg je de smaak te pakken van een KAL (knitting Along) en voor je het weet rol je in een andere. Ik had van deze trui    https://www.ravelry.com/projects/tudbspinster/breathing-space 
die ik op de wanten foto aan heb, nog garen over, heel zacht en glad (wat wil je , Merino, Yak en Zijde in 1 draadje van Chesterwool)   Dat leek me wel een geschikt garen voor de advent sjaal van de sock maddness groep. Iedere dag van december tot kerst een clou om te  breien. Uiteraard niet haalbaar( ook gezien mijn gewoonte niet geheel foutloos te breien en dan sommige stukken dubbel te moeten breien) in de drukste tijd van het jaar, maar soms in het weekend wat extra breien en in de kerstvakantie doorgaan na kerst.
Uiteindelijk op 2 januari afgemaakt. En wat een heerlijke sjaal! Ruim twee meter, bijna 3 cm breed aan zachtheid. Niet voor mij maar voor Zoon 1. Ik denk dat hij er van zal genieten, als het tenminste nog koud wordt deze winter. 
clou 1 bijna klaar.


gebloktLink naar patroon  Binnenkort als volledig kooppatroon verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten