kunstje

kunstje

maandag 12 oktober 2015

Art yarn workshop Landelijke spindag 2015

Op de landelijke spindag, waar zo'n 200 spinsters bij elkaar komen om te spinnen, te showen en materiaal in te slaan, is ook een deel van de dag ingeruimd voor workshops op spin- en breigebied.

Één van die workshops was het spinnen van Art Yarn .  15 enthousiaste cursisten keken mij verwachtingsvol aan wat ze hier zouden gaan leren.

Ik had voor twee technieken gekozen die ook goed te doen zijn op een spinnewiel met een wat minder groot spingat, aangezien dat vorig jaar met het Lock spinning af en toe wat problemen opleverde.
Coreless corespinning (bedacht door Lexi Boeger, alias pluckyfluff)
en
Navajobeadply. ( op een melige zomerdag bedacht door Mariella  http://www.ravelry.com/people/bloempje en mij en op verzoek van mede ravelers gefilmd en op youtube gezet.)
Zie:  https://www.youtube.com/watch?v=MUrUW9ARzak


 Met grote inzet stortte iedereen zich op de nieuwe techniek, en jawel, een half uurtje later kwamen de eerste ingesponnen kralen van de klosjes.


De tweede techniek: coreless core (oftewel, spinnen om een kern zonder aparte kerndraad) was best pittig, maar met wat onderlinge hulp en aanwijzingen, ging het bij iedereen!


Mooie draadjes en blije cursisten! Daar doe je het toch voor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten