kunstje

kunstje

zondag 5 oktober 2014

Landelijke spindag Mennorode 2014 , workshop Artyarn

Herfst, okober, .................jaaaaaaaa  de grote bijeenkomst van spinsters uit alle hoeken van het land  en verder in Mennorode op de Veluwe .

Jaarlijks blijkt de dag te kort  ( of wordt ieder jaar korter  omdat je steeds meer mensen kent en   er nieuwe potentiële leden verwelkomd kunnen worden.......) om bij te praten, rond te kijken, je voorraad vezels aan te vullen en ook nog een draadje te spinnen.

Dit jaar extra uitdagend omdat ik de workshop ARTYARN spinnen mocht verzorgen voor 15 enthousiastelingen... We hebben ons tijdens het middagprogramma gestort op het spinnen van een garen met kerndraad, ook wel corespinning genaamd en het spinnen van lokken.
 


De spingaatjes van de diverse spinnewielen verslikten zich weliswaar af en toe in de enorme wensleydale lokken, maar ......... de techniek werd duidelijk.

Bijzondere dingen gezien vandaag? Jawel, het bekijken van de spinnewielen blijft een jaarlijkse attractie, waarbij Deze:
dit jaar mijn speciale aandacht trok....... mooi he!  Heeft Hans  van Low Lands Legacy  gedaan voor Gerrie...........Ze draagt de toepasselijke naam Heather!

En wat ga je dan doen als je  's avonds thuis bent?
Juist! spinnen..............
die verleidelijk nieuw aangeschafte vezeltjes van Lieneke   https://www.etsy.com/nl/shop/Wolop?page=2 waren te verleidelijk om niet aan te beginnen,

                                           
 hoewel ze hevig concurrentie hadden van de prachtige vlecht Polwarth van Agnes http://www.dutchwooldiva.nl/store/     
 en van de vlecht met zijde van Feikje  https://www.facebook.com/feikje.kamp?fref=ts


1 opmerking:

  1. Wat was het gezellig he Tineke.
    Ik heb genoten van je workshop en ga zeker meer oefenen haha.

    BeantwoordenVerwijderen