kunstje

kunstje

donderdag 16 juni 2011

Markt van wol en zo. Ouwerkerk

Er zijn weinig dingen waar ik zo blij van kan worden als een dagje met wolfans onder elkaar, liefst met veel kinderen die graag iets willen doen daarbij.
Soms word je op je wenken bediend zoals maandag 13 juni, op de markt van Wol en zo, in de Achtertuin van Alet Tienpont die samen met Marleen van der Vorst voor de tweede keer deze wolmarkt organiseerde. Diverse kraampjes met wol , spinsters, materialen, vilt en...........kinderactiviteiten van het groene schaep.

Voor deze toch overwegend zonnige dag hadden we de "Vleef"van stal gehaald teneinde de techniek verder te verspreiden. Er zijn weer vele foto's gemaakt van dit bijzonder apparaat en er wordt vast inmiddels door HH ers ( handige huisgenoten ) druk met hout geknutseld om er ook één te maken. Zo moeilijk is het tenslotte niet.
Er werden mooie diverse bandjes op gemaakt die meteen trots gedragen werden.
Het afwerken en maken van een sluiting gebeurde door middel van een vlechttechniek met 5 lussen die we in het HOME vingerweven of vingervlechten noemen

Ook met de weefstokjes in combinatie met chenille draad en regenbooglontwol werden prachtige creaties gemaakt: armbanden, slakjes, giraffen , rupsjes en ander gedierte.
Dit stokjesweven kan al met twee stokjes, maar is ook uit te breiden tot maximaal 8 a 9 stokjes, afhankelijk van hoeveel je er in je hand kunt houden ( dikke of dunne maakt ook nog uit)
Ook kun je met deze techniek mooie zachte banden maken. Deze instructies komen uit het boekje van Dini Kiers Overwinteren.

We kunnen terugkijken op een fijne dag waar veel mensen en kinderen genoten van het bezig zijn met wol.

3 opmerkingen:

 1. Het was inderdaad een geslaagde dag. De kinderen hebben thuis ook al vele creaties gemaakt met de weefstokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi, wat leuk, zo'n woldag. spijtig dat ik dat gemist heb. Zijn er nog van die leuke activiteiten deze zomer ? Ik woon in Vlaanderen, dat is niet zo veraf. Ik ga je blog volgen om op de hoogte te blijven van de workshops en zo. Groetjes ! Rozemie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke blog heb je. Ik heb je misschien wel ontmoet in het prehistorisch dorp, waar we afgelopen herfst waren met ons gezin. Mijn oudste dochter was helemaal weg van het "breien" met een naald van been. Ik ben aan het zoeken naar de Vleef op internet, kan er niks over vinden. Wil je daar eens wat meer over vertellen? De weefstokjes ga ik deze week nog maken voor de meiden. Leuk om de laatste week van de vakantie mee te spelen.
  XO Heidi

  BeantwoordenVerwijderen