kunstje

kunstje

maandag 23 mei 2011

Textielweekend Archeon


Via de landelijke spingroep werden we uitgenodigd door het Archeon om een bijdrage te leveren aan het textielweekend. Naast demonstratiespinnen werd het erg op prijs gesteld als er wat leuke dingen voor het publiek te zien en te doen zou zijn.
Er was een aantrekkelijk plekje voor ons gereserveerd. Bij de romeinse tempel.

Nou ben ik erg voor het vermaken van het kleine publiek.......... waarbij ze ook nog iets nieuws ontdekken. Dus: wol kaarden, lekker verschillende kleurtjes kiezen en een mooi mixje maken en met die kleurtjes een draadje spinnen. Gewoon tussen je vingers.... en dat dan weer op een stokje rollen ( boom gesnoeid van de week.) Of Vleven......
. een oude middeleeuwse techniek die het midden houdt tussen weven ( je hebt een inslagdraad) en vlechten ( de lussen gaan om beurten door elkaar . Het resultaat heeft wel iets weg van kaartweven.
De verzorging in het Archeon verdient alle lof! We hebben genoten van de luxe lunch en de stoelen en tafels werden keurig aangesleept door wat sterke mannen.... Dank!
Hoewel het geen drukke dag was ( het was toch een beetje fris) was het heel gezellig en het publiek zeer geïnteresseerd. Wij op onze beurt hebben weer heerlijk gekeken bij de plaatselijke bandweefvrijwilligers die de mooiste banden weefden. Echte kunstwerkjes.

1 opmerking:

  1. Inderdaad, wij hadden een heerlijk plekje alleen de zon ontbrak tot de namiddag en weinig publiek wat heel jammer was maar de mensen die kwamen hebben kunnen genieten van de uitleg over kleurtjes en draadjes van Tineke en waren ook zeer geinteresseerd in het spingebeuren waar ook veel kleur bij aanwezig was.
    Ik ben het met je eens de lunch was voortreffelijk. Pluim voor Archeon.

    BeantwoordenVerwijderen