kunstje

kunstje

maandag 4 april 2011

Hoera het is een jongen........


Als er een broertje of zusje geboren wordt bij een van mijn kleuters thuis, dan is het feest!
Er wordt getrakteerd op beschuit met muisjes .............en......... we maken natuurlijk met de hele klas iets moois voor de baby!
Meestal verzinnen we in overleg met grote broer of zus iets en vragen stiekem naar de favoriete kleur. Dat was duidelijk in dit geval..........BLAUW!
Ik hoef meestal maar wol neer te leggen of ze roepen vilten! De techniek is bekend in de klas en erg geliefd ( lekker met water en schuim spelen en nog wat moois maken ook)
In dit geval werd het een vlaggenlijn .
Wel eens met 20 kleuters tegelijk gevilt? En hoe is dat? Nou: NAT! De klas rook wel lekker fris toen we al het overtollige zeepwater weer opgedweild hadden..........
De lapjes zijn een beetje bijgeknipt tot vlaggetjes...... .... door mij aan een mooi lintje gezet en tot slot hebben we samen de grote vlag voor het midden gemaakt.: met de naam van de baby en de geboortedatum. Die moest vandaag gevolt worden en dat was weer aanleiding tot een mooi tellesje.... Eerst in tweetallen heen en weer rollen: ieder tien keer. Tot honderd....... toen nogmaals maar dan terugtellen............knappe kleuters he!
Tot slot waren er nog twee jongsten die woest enthousiast doorgingen, met als grande finale het betere gooi en smijtwerk....... gooien en vangen met een natte lap vilt: dat is echt het toppunt van pret voor een vierjarige.........en de juf ziet hier weer een stukje motoriek ontwikkeling in.....
Iedereen blij....
Wat zou de baby ( en pappa en mamma) hier van vinden als ze het uitpakken binnenkort?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten